Speeddogin tarina

Etsin 16-vuotiaana perheen rekikoirille edullista ruokaa. Huomasin silloin, että lohesta käytetään ihmisravinnoksi vain fileet, mutta hyvää kalaa menee lohen pään, pyrstön ja selkäruodon mukana hukkaan. Tämähän voisi maistua koirille!

Muutama muukin paikallinen rekikoirien omistaja halusi osuutensa ensimmäisistä kuormista. Niimpä laitoin firman pystyyn 17-vuotiaana.

Vuonna 2015 peustetun Speeddogin liiketoiminta rullasi alunperin niin, että hain äitini ajamalla autolla peräkärryllisen lohilaatikoita, seuraavana päivänä töihin mennessä äitini vei peräkärryn Rovaniemellä Kairatien Teboilille ja iltapäivällä lukion tuntien jälkeen pyöräilin myymään lohilaatikot peräkärrystä. Asiakkaat löytyivät lähinnä Rovaniemen Koiraporukat Facebook-ryhmästä. Keskiverto asiakas osti 20kg lohta.

Sittemmin tuli ajokortti, isompi auto, laajempi asiakaskunta ja suurempia tilauksia. Markkinointiviestintäkin kehittyi, mutta parhaat mainoskuvat ja videot olivat asiakkaiden tekemiä. Suuri osa uusista asiakkaista tuli muiden asiakkaiden suosittelemana. Ensimmäinen 1 000kg kuorma meni kaupaksi vuonna 2018.

Alunperin koiranruokalohi-laatikko sisälsi selkäruodot, pyrstöt ja päät. Asiakkaiden pyynnöstä myyntiin tuli myös lohenpää- ja selkäruoto-laatikoita.

Ympäristön kuormitus on aina ollut pientä, sillä lohikuormien jakelu on tapahtunut pääosin elintarvikekuljetusten mukana. Lisäksi lohet on perinteisesti pakattu jo kertaalleen käytetyihin styroksilaatikoihin, joissa alunperin kokonaiset lohet on tuotu Jäämeren rannalta Suomeen. Ylipäätään lohi kasvatetaan Norjassa fileiden takia, joten yli jäävien kalan osien käyttäminen koiranruokana ei kuormita ympäristöä.

Ota firma seurantaan fasessa, niin näet aina uusimmat kuulumiset!

Terveisin: Tuomas Notko, 0407297022